Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Kistesó érkezik gyed mellett


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

hawle19811 2018-07-02 16:05:33

Szeretném megkérdezni a következőt: Jelenleg gyeden vagyok júliusig de januárban jön a kistesó. A munkahelyemen szóban jeleztem ezt már. A kérdésem az lenne hogy ha az orvos kiír veszélyeztetett terhesként mivel az elsővel is így voltam akkor a munkahelyemről(aki tb kifizető hely) kapok-e táppénzt v sem? Illetve hogy kell ezt a munkahelyem felé közölnöm. Olvastam olyant hogy a fizetés nélküli szabadságom meg kell szüntetni (ezt milyen formában kell kérnem?) és kivenni egy nap szabit majd a következő naptól táppénzre menni? Kérdés hogy ez idő alatt felmondhatnak-e bármilyen indokkal? Vagy ha épp felajánlja a munkáltató hogy másik munkakörbe tesz át , akkor mi számomra a kedvező helyzet, pl ha nem fogadom el.Kell-e figyelnem valamire még? És mi a helyzet az esetleges bérkorrekcióval mert közben volt béremelés? Jár , nem jár, kötelező-e megadniuk vagy sem? Válaszát előre is köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-07-03 19:04:46

Ha visszamegy dolgozni (megszakad a GYED miatti fizetés nélküli szabadsága) és az orvosa keresőképtelen állományba veszi, akkor igen, jogosult lesz táppénzre. A visszatérési szándékát közölnie kell a munkáltatóval. Ismereteim szerint nincs szükség még 1 nap szabira sem, rögtön keresőképtelen állományba kerülhet és táppénzre jogosult. Várandóság alatt felmodási védelem alatt áll, még csak az esetleges felmondás közlésére sincs törvényes joga a munkáltatónak. A babázás alatt a munkáltatónál végrehajtott béremelés(ek)re Ön is jogosult.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra