Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Kiva adóalany tao időszak veszteség felhasználása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Tgabci 2020-07-12 10:28:13

Tisztelt Önadózó! Kérdésem az lenne, hogy a tao időszak alatt képződött veszteség felhasználásának a KIVA időszak alatt figyelemmel kell-e lenni a TAO veszteség felhasználás szabályaira. Gondolok itt arra, hogy a TAO időszak alatt megszabásra kerül, hogy egy-egy adóévben képződött veszteség meddig használható fel. Vonatkozik-e ez a KIVA időszak alatti felhasználásra, vagy itt már nem kell figyelembe venni az 5 adóévet és az előtte érvényben lévő szabályozást.. Válaszát köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-07-13 15:02:45

Mivel a veszteség a tao alatt keletkezett, így az akkor hatályos Tao tv. előírásait kell követni, azaz tekintettel kell lenni az időkorlátra a kiva alatt is.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra