Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

KIVA alatt keletkezett nyereség


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

MountainValley 2019-01-03 13:21:15

Kedves Attila!
Segítségét kérem, hogy hogyan kell leadózni a KIVA időszak alatt keletkezett pozitív eredményt, ha a cég visszalép TAO-ba. Nem értem a helyzetet, mert azt olvasom a KIVA tv. 28. § (4a) bek-ben, hogy ha a levonások után pozitív az ET, akkor lekötött tartalékot kell képezni rá és a fejlesztési tartalékra vonatkozó szabályokat kell rá alkalmazni. Tehát nem vehető fel osztalékként, hanem csak beruházásra használható fel?
Köszönettel
Judit

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-01-04 15:55:39

Kedves Judit,
Szerencsére nem azt jeleni, csupán azt, hogy az Ön által említett összegnek megfelelő beruházást kell eszközölni, ha nem kíván plusz adót fizetni. Ettől függetlenül, ha a lekötött tartalék felodásra kerül (akár azért, mert megtörténik a beruházás, akár azért, mert megfizeti a plusz adót), akkor a szabad eredménytartalék az általános szabályok szerint osztalékként kifizethető.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra