Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

KIVA és a bérleti díj


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

35675 2018-01-28 18:03:43

Tisztelt Szakértő! A kiva bevallás 1. sora, ahol a Tbj. szerinti kifizetés összegét kell beírni, a kitöltésI útmutatóban részletezi, hogy mi tartozik ebbe a fogalomkörbe. Többek között "A Tbj. szerint járulékalapot képező jövedelem a következő: - az szja tv. szerint összevont adóalapba tartozó önálló és nem önálló tevékenységből származó bevételből az adóelőleg-alap számításánál figyelembe vett jövedelem." Az szja szerinti önálló tevékenységbe bele tartozik a bérbeadás is. A kérdésem az lenne, hogy egy kivát választó kft., amely nagy összeget fizet ki a tulajdonosoknak mint magánszemélyeknek a székhely bérbeadásra, hogy ez az összeg az útmutató szerinti értelmezése alapján növelő tétel.
Köszönettel Margit

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-29 05:56:37

Margit,
A bérbeadás nem képez járulékalapot (és szerencsére már eho alapot sem). Jóllehet a Tbj. 4.§-ában található fogalmi meghatározásba beletartozik, azonban az 5.§ felsorolásának egyik jogviszonyába sem sorolható be a bérleti jogviszony.
papattila

Szakértői hozzászólás

35675 2018-01-29 13:14:09

köszönöm

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra