Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

KIVA helyesbítés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

csicsinke 2020-11-02 17:59:04

Tisztelt Szakértő !

Idén vettünk át egy KIVÁS -céget , sajnos az előző könyvelő nem megfelelően zárta le. Részszámlákat előlegre , illetve egy bevételt nem könyvelt le, összesen 19.468 eFT-al kevesebb lett volna az adózás előtti eredménye. Áfát csak a bevétel miatt kell önellenőrizni 2019 évre. Kiva és Iparűzési adó fizetési kötelezettsége nem lesz , mert ez nem számít bele az alapba. Viszont ez miatt kell-e a 2019 évi Kiva bevallást önellenőriznem , hiszen ott is fel kell tüntetnem az adózás előtti eredményt, illetve a beszámolónál ha jól gondolom 3 oszlopos mérleget kell készítenem, a téves eredmény miatt , mivel eléggé nagy az összeg ! Segítségét előre is köszönöm szépen.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-11-03 13:07:40

Függetlenül attól, hogy 3 oszlopos mérleget készítenek 2020-ra, vagy sem, a mérlegadatok miatt nem kell/nem lehet helyesbíteni a 2019.évi kiva bevallást, mivel az egyezik a benyújtott (egyébként hibás) beszámoló adataival.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra