Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

KIVA IPARŰZÉSI ADÓ


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

duromarta 2018-11-28 07:05:31

A cég 2018.01.01-től kivá-s. Sajnos elnéztem és 2017-re nem záró ipa bevallást adtam be. 2018-ban adhatok be kiva szerinti kedvezőbb adóalapú ipa bevallást? A helyzetet bonyolítja, ha nem kivás lenne feltöltési kötelezettsége lenne, de az önkormányzat nem tudja, hogy Kivás. Változásbejelentőn nem lehetett jelenteni, ezért kellett volna 2017-re zárót beadni, de ez elmaradt. Önk. azt mondta most 2018-adjak be majd kivás iparűzésit. A rendszerük nem kezeli hogy előző évben nem záró lett beadva. Mi a teendő? Márti

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-11-29 12:33:23

Kedves Márti,
A Htv. szerint a speckó kiva bevallás választását az adózónak a tárgy évi adóbevallásában kell jeleznie, azaz értelmezésem szerint nincs akadálya 2018-ban a különös adóalap megállapításnak. Az előbbiekből következően számomra nem tűnik logikusnak, hogy miért is kellett volna záró bevallást jelölni a tao-ból való kilépéskor, hiszen kivásként egyáltalán nem biztos, hogy a különös módszerrel fogod megállapítani az adóalapot, azt majd az adóév végén, a bevallás benyújtásakor ráérsz eldönteni (mivel maga a törvény teszi ezt lehetővé).
papattila

Szakértői hozzászólás

duromarta 2018-11-29 13:25:55

Köszönöm. Számomra is fura.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra