Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Költségtérítés - kiküldetési rendelvény


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

balance2001 2017-12-29 11:49:16

Tisztelt Pap Attila!

Egy munkavállaló kiküldetési rendelvény alapján kap költségtérítést. Kérdésem, hogy kötelező-e a munkáltatónak az adómentes 15 Ft/km-os átalány díjat kifizetni, vagy ez a két fél megállapodásának az eredménye és ettől az összegtől el lehet térni lefelé.
Köszönöm a válaszát!
Maris

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-12-29 14:42:29

Maris,
A munkáltatónak kötelező megtérítenie a dolgozónak azon többlet költségeit, ami a munkavégzés során merül fel. Ilyen a saját gépjármű használat is, mely esetében vagy a ténylegesen felmerült, bizonylattal igazolt költségeit téríti meg, vagy átalányt fizet. Értelmezésem szerint ha átalányt fizet, az csak 15Ft lehet (jóllehet az adótörvény ezt nem zárná ki, de a munkajogból szerintem levezethető a korlátozás).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra