Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Kompenzálás részkiegyenlítéssel


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

evike.nyika 2017-06-13 14:09:42

Tisztelt Attila!

Kft és Egyéni vállalkozó közötti ügyleteknél (mind a 2 állított ki számlát a másik felé) kompenzálás történt melyet a teljesítést követően döntöttek el. Az egyéni vállalkozó aki havi áfa bevalló csak a számlájának egy részét "kapta meg" kompenzálásképpen. A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben az áfának is csak azt a részét valljuk be amelyet megkapott a többi részét pedig amikor megkapja, de legkésőbb a telj. köv 45. napon vagy mindet be kell vallani most amiért egy részét megkapta?

Köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-06-13 17:20:55

Bár nem ez a lényeg, de a kompenzálás azt jelenti, hogy egyenértékű követelést-kötelezettséget vonok össze, amikor értékben eltérnek, beszámításról van szó.
Szóval az Áfa tv. 61.§ (2) alapján csak a megfizetett részletre jutó áfa-t kell bevallani, a maradékot csak a 46.napon, kivéve ha a kiegyenlítés hamarabb következik be, mert akkor a kiegyenlítés napján.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra