Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Könyv áfa


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nagyadri 2024-03-26 13:53:50

Tisztelt Szakértő! Egy nyomda könyvet készít, az alapanyagot saját maga szerzi be. A könyvnek van ISBN száma is. A nyomda az elkészült könyvet, vagy adott esetben újságot 5% áfával számlázza ki. A kérdésem, hogy milyen esetben változhat meg az, hogy nem 5% lesz az áfa, hanem 27%? Abban az esetben, ha a könyvhöz hozzátesz a nyomda pl. egy játékvödröt (ami alapból 27%-os áfa), akkor a teljes ügylet 27% áfa lesz, maga a könyv is? Vagy pl. ha a nyomda szállítja el és leszámlázza a szállítási díjat is, akkor szerintem marad az egész 5%, a szállítás is. De pl. ha a könyv gyártáshoz nyomólemezt is használ, amit szintén kiszámláz a könyvvel együtt, akkor a könyv 5%, a lemez 27%? Tehát milyen esetben változhat a könyv 5% áfája, 27%-os áfára? Azt tudom, hogy ha a nyomda kapja az alapanyagot (papír, festék stb) és nem saját maga szerzi be, akkor 27%-al kell számláznia a könyvet.
Válaszát előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-03-30 05:42:32

Kedves Adri,
Ha más termékkel együtt kerül értékesítésre, akkor azt kell megvizsgálni, hogy alá- vagy mellérendelt [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra