Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Könyvelési szerődés felmondás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mazikkornelia 2017-03-16 12:43:01

Tisztelt Önadózó!
2015. decemberben felmondtam a könyvelési szerződést, úgy, hogy elkészítem a zárásokat, mérleget és addig végzem a könyvelést, amíg nem talál másik könyvelőt az ügyfél.
2016. februártól van új könyvelője, nekem 3 havi díjjal tartozik. Az anyagáért nem jelentkezett, most főkönyvi kivonatot és kartonokat kéri elektronikusa. Kérdésem, megtehetem-e, hogy megtagadom tőle ezeket a bizonylatokat és a bevallásokat, vagy nem? Az alapbizonylatokat, amiket könyveltem, arra mondtam, hogy azt átadom. Azzal fenyeget, hogy a Nav-nak megírja. A kedves ügyfélnek milyen joga van nem fizetés esetén?
Tisztelettel:
Nelli

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-03-16 17:43:03

Nelli,
Nem kényszerítheti senki, pláne nem egy hátralékban lévő senki, hogy az iratanyagot elektronikusan is átadja. Sajnos a papíralapú bizonylatok átadását szabályosan nem tagadhatja meg, de azért bosszantásképp egy kicsit elhúzhatja azok átadását. Egyébként ilyen esetekben szokott a könyvelő számítástechnikai rendszere összeomolni, bizonyos adatállományok megsérülni és ugye ezen még a nagyhatalmú NAV sem tud segíteni (egyébként tapasztalat szerint nem is nagyon érdekli), mint ahogy a tartozás behajtásában sem...
papattila

Szakértői hozzászólás

mazikkornelia 2017-03-17 08:21:38

Kedves Pap Attila!
Köszönöm a megerősítést! Én is így gondoltam.
Nelli

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra