Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Könyvelői szerződés felmondása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Varhegy 2017-11-03 19:40:06

Könyvelő irodánk szerződésében 60 napos felmondás szerepel. A 60 nap 2018. január 3-án jár le. Kötelesek vagyunk-e elkészíteni az ügyfél 2017. évi beszámolóját , TAO és HIP bevallását, mivel azt már csak a szerződés lejárta után tudnánk megtenni. Sajnos erre az esetre a szerződésünk külön nem tér ki. Milyen tapasztalat van az ilyen esetekre?
Köszönöm

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-11-04 07:51:54

Jelen esetben egy szerződés kiegészítést indokolt szerkeszteni, amiben pontosan rögzítik a leköszönő könyvelő iroda feladatát, kitérve az egyes bevallások elkészítésére. A tapasztalatom és az észszerűség is azt diktálja, hogy az készítse az említett éves záró bevallásokat, aki az adott időszakot könyvelte. Ez még akkor is így van, ha az áthúzódó tételek miatt a két könyvelőnek együtt kell működnie (erre is fontos kitérni a szerződés kiegészítésben).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra