Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Környezetvédelmi termékdíj és EPR


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nagyhegyeshus@netform.hu 2024-01-14 18:35:01

Tisztelt Szakértő!
Cégünk fő tevékenysége húsfeldolgozás-tartósítás. Sertés és marhahús termékeket, valamint húskészítményeket (felvágott, füstölt áru stb.) állítunk elő, melyeket csomagolás (vákuumtasak, ládabélelő fólia, címke stb) után kiskereskedelmi egységekbe értékesítünk.
EPR díjfizetési kötelezettséggel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy a 0504 vtsz alá tartozó természetes belek, illetve a 3917 vtsz. alá tartozó műbelek csomagolásnak minősülnek –e, felhasználásuk, készletre vétel esetén beszerzésük képez –e EPR díj fizetési kötelezettséget? A 442/2012 (XII.29) kormányrendelet 1. sz. mellékletének 1.2.5. tételében nem csomagolásként sorolja fel a kolbászbelet, de ez elég tág fogalom ilyen nagy tételt érintő döntés meghozatalához.
Segítségüket kérem továbbá abban, hogy a csomagolásunkhoz szükséges csomagolóanyagokat beszállító partnereink egy része felszámolja részünkre a környezetvédelmi termékíjat, a másik része nem. Véleményem, illetve előadások és a MOHU oldalán közzétett példa alapján nem kellene megfizetnünk a termékdíjat, mivel a csomagolás létrehozásakor EPR díj fizetésére vagyunk kötelezettek, és sehol nem látok hivatkozást nyilatkozattételi kötelezettségre (nem is kértek tőlünk aki nem számolja fel ), ahhoz, hogy ne kerüljön felszámolásra. Mi a helyes eljárás annak érdekében, hogy ne fizessük meg a beszállító felé a környezetvédelmi termékdíjat is és a csomagolás létrejöttekor az EPR díjat is?
Válaszukat előre is köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Összesen: 0 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra