Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Kötelező-e a Moss


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

hoffmanne72 2017-09-15 17:55:09

Tisztelt Szakértő!

A kérdésem az lenne, hogy kötelező-e a Moss rendszert alkalmaznia annak a vállalkozónak, aki Eus adószámmal rendelkező ÁFA alany, és tárhelyet szolgáltat Eu-n belüli magánszemélyeknek?

- Ha nem lép be a MOSS rendszerbe, mi a számla kiállításának a helyes módja? Helyesen állítja ki, ha ÁFA -san állítja ki?

És ha EU-s adószámmal rendelkező ügyfélnek állítja, akkor is így helyes?
köszönöm:
Szilvi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-17 10:50:28

Szilvi,
Nem kötelező, ez csak egy egszerűsítő lehetőség. Aki nem a MOSS rendszert választja, annak kötelező regisztrációt kérni az adott tagállamban és ott kell az áfa elszámolást elvégezni. Ebben az esetben a nem adóalanyi megrendelői felé az adott tagállam áfa-jának felszámításával készíti a számlákat, az ottani áfa szabályok szerint.
Ha adóalanynak teljesít, akkor az általános szabályok érvényesülnek, azaz az áfa elszámolására a megrendelő kötelezett (37.§).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra