Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Követelés elengedés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szurotrade 2018-02-21 09:10:42

Egy, a vállalkozói személyi jövedelemadó hatálya alá tartozó, heti 36 órás munkaviszony mellett tevékenykedő egyéni vállalkozó, ingatlant (pl: raktár) ad bérbe piaci áron egy korlátolt felelősségű társaság (bérlő) részére.
Az egyéni vállalkozónak, mint magánszemélynek 27%-os tulajdonrésze van a bérlő társaságban, továbbá az egyéni vállalkozó főállásban a bérlő társaság alkalmazottja is egyben.
Az egyéni vállalkozónak az előbb említett jogcímen értelemszerűen követelése keletkezik a korlátolt felelősségű társasággal (mint bérlővel) szemben. Tegyük fel, hogy ezen le nem járt és nem behajthatatlan követelését az egyéni vállalkozó egy – a bérlőhöz intézett – egyoldalú jognyilatkozattal elengedi.
Milyen adó, járulék, illeték illetve egyéb fizetési kötelezettségek terhelik az ügyletben résztvevő (bérbeadó illetve bérlő) feleket?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-02-21 17:44:23

A bérlő Kft-nél egyéb bevételként tao alapot fog képezni, az ev-nél pedig az Szja tv. 10.sz.mell. I.6.pontja alapján keletkezhet adóköteles bevétel.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra