Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Követelés rendezés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Szilvia85 2018-05-18 18:47:21

Kedves Önadózó!

Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Bt, ahol 2014 óta semmiféle tevékenység nem történik, adótartozásból kifolyólag adószámát törölték. Adófolyószámlájáról folyamatosan "elévülés" miatti rednezésre kerülnek az adók, így egyre kevesebb adót kell neki fizetni. Könyvelését 2015-ben vettem át, úgy hogy a könyvelésében van egy "munkavállalónak folyósított előleg" megnevezésű 2millió forint. A cégnek évek óta nincs bevétele, ezzel mit lehet tenni? az adófolyószámláról az elévült adókat 96-s bevételre teszem ezután kell adózni?
válaszukat előre is köszönöm

Tisztelettel: Szilvia85

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-05-20 13:27:53

Szilvia85,
Az elévült adókat valóban egyéb bevételként kell elszámolni, ami így az adózás előtti eredmény útján tao alapot képez. A munkavállalói előleg elengedhető, ami munkaviszonyból származó jövedelemként lenne adóköteles. Az elengedett követelés és annak adó-, járulékterhei elismert követelésnek minősülnek a tao-ban.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra