Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Közbeszerzések pénzügyi teljesítése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

csizmadia 2017-09-07 16:26:54

Tisztelt Önadózó!

Kérdésünk: az alvállalkozó ha nem tud bemutatni 30 napnál nem régebbi nemleges adóigazolást, csak általános adóigazolást.
Tartozása van ami 2008. 09.30. után keletkezett, folyamatosan nővekvő, viszont bevallási kötelezettségeit egy éve nem teljesíti ez látszódik az adóigazoláson, az Art.36/A. §-sa függvényében a számla kifizethető e?
Válaszát előre is köszönöm. Andrea

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-08 05:27:38

Anrea,
Olvasatomban csak abban az esetben nem rendeli alkalmazni a 36/A§ előírásait, ha a tartozás 2008.09.30. után keletkezett. A bevallások nem teljesítése nem szerepel a mentesítő (9)-ben, ezért a bevallások nem teljesítése miatt ki nem adható nemleges adóigazolás hiányában a visszatartási kötelezettség fennáll.
papattila

Szakértői hozzászólás

csizmadia 2017-09-19 15:33:21

Tisztelt Szakértő Úr!

Köszönöm szépen megtisztelő válaszát.
Üdvözlettel, Andrea

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra