Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Közhasznú egyesület vállalkozási tevékenység


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

19980531 2018-09-25 07:18:43

Kedves Attila, egy közhasznú egyesület művészeti kiállításokat szervez, részben tagjaik műveiből. Alkalmanként a tagok műveket adományoznak az egyesületnek, amelyekből kétévente-háromévente 1-2-e eladnak, hogy finanszírozzák a tevékenységet. A kérdésem: minek minősül a táblakép eladása. Természetesen az egyesület alapító okiratában nincs szó kép értékesítésről, ( mint közhasznú tevékenységről) Én vállalkozási tevékenységnek minősíteném, ami finanszírozza a közhasznú tevékenységet, a kérdésem az, Attila hogy látja. Köszönöm, Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-25 19:36:58

Kedves Gabi,
A Civil tv. 2.§ 11.pontjában található fogalom alapján én is vállalkozási tevékenységnek vélem, hiszen nem található a kivételek közt és megvalósul az üzletszerűség (haszonszerzés a célja).
papattila

Szakértői hozzászólás

19980531 2018-09-26 06:56:28

Kedves Attila, köszönöm, Gabi

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra