Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Közhasznú nonpofit Kft. kedvezményezett tevékenysége


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

19980531 2019-04-20 07:31:10

Kedves Attila, a hatályos társasági adó tv. 6. sz melléklet E pontja alapján nem minősül vállalkozási tevékenység bvételének az 1. pont alapján meghatározott közszolg. szerződésből eredő díj. A 2. pontban az 1. pontra utaló tevékenységhez kapott támogatás. A 2. pont pontosan mire utal, szorosan a közszolg. / ami egyben közhasznú /tevékenységre, azaz a vele kapcsolatos esetleges kapott támogatásra, vagy a társasági szerződésben meghatározott közhasznú tevékenységekkel kapcsolatos összes támogatásra, az adott tárgyévben. Köszönöm a segítséget, Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-04-21 08:09:47

Kedves Gabi,
Kizárólag az 1.pontban meghatározott tevékenységhez kapott támogatást jelenti a 2.pont, nem a társasági szerződésben megjelölt összes közhasznú tevékenységet.
papattila

Szakértői hozzászólás

19980531 2019-04-22 05:47:32

Köszönöm Attila.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra