Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Közhasznú nonprofit társaság


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

19980531 2018-07-16 08:18:29

Kedves Attila, kérdésem a közhasznú nonprofit kft-k kedvezményezett adóalapjával kapcsolatos ( 6. sz. melléklet). Adott egy nonprofit társaság, amely alapítója-fenntartója egy szakiskolának, amely OKJ-s felnőttképzésére minisztériumi normatív támogatásban részesül, úgy hogy a szerződés név szerint a Kft-re szól, és továbbutalási célú támogatást kap a Kft, amit azonmód át is utal, hiszen az OKJ-s képzés nem nála, hanem a fenntartott szakiskolában van. ( egyéb bevétel-egyéb ráfordítás). Hogy lehet minősíteni ebben az esetben a Kft-nél kedvezményezett adóalap számításánál adóalapot, a kapott támogatás tekintetében. Az értelmezésen az, hogy mivel a tevékenység nem a Kft. tevékenysége, az átmenő támogatással nem lehet számolni, kedvezményezett adóalap képzésében. Köszönöm, Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-07-16 17:35:44

Gabi,
Bár nem láttam a Kft alapító okiratát/társasági szerződését, de észszerűen feltételezhető, hogy a szakiskola alapítása is nonprofit célként került megjelölésre, így a hivatkozott melléklet E) fejezete alapján nem minősül vállalkozási tevékenység bevételének a kapott támogatás.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra