Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Közös őstermelés megszüntetése év közben


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nycsili2 2017-05-25 15:38:14

Tisztelt szakértő!

Az őstermelő férj 2016 augusztusában bevette a feleségét az őstermelői tevékenységbe, így közös őstermelők lettek, de 2016 novemberében kis is lépett a feleség.
Ez alatt az időszak alatt volt bevételük az őstermelésből.
Az a kérdésem, hogy ebben az esetben, hogy határozom meg a feleség őstermelői jövedelmét, tehát hogy vallom be az szja bevallásában? Abban az időszakban amikor közös őstermelők voltak a megszerzett bevételeket és költségeket megfelezem és egyik felét a férjnél a másik felét a feleségnél vallom be?? Jól gondolom? Köszönöm a segítségét!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-05-26 06:50:14

Igen, jól gondolja. Ha esetleg van olyan számlázott kiadásuk/bevételül, amely még pénzügyileg nem került rendezésre a szétválásig, akkor annak megosztására megállapodás köthető, ennek hiányában annál számolandó el pénzforgalomkor, akinek a nevére a bizonylat szól.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra