Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Közös szakmai rendezvény


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ZNET 2018-10-30 18:05:39

Tisztelt Szakértő!
Üzleti Partnerünkkel közös szakmai napot szervezünk, ahol az üzleti partnereink különböző szakmai előadásokat hallgathatnak meg. A rendezvény költsége áll helyszínbérletből, műszaki költségekből, étkezés,-italfogyasztásból, szinkrontolmács díjból és kisértékű ajándékból. Az üzleti Partnerünk a díj egy részét marketing hozzájárulásként hárítaná át ránk. Ez megtehető-e, ennek áfája levonásba helyezhető-e, illetve ebben az esetben a reprezentáció adója nála marad?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-11-01 09:45:23

Értelmezésem szerint megállapodás alapján szabályosnak tekinthető a költségek arányos részének akár "marketing hozzájárulás" megnevezésen történő továbbszámlázása. Az így áthárított forgalmi adó az Áfa tv. 120.§-a alapján helyezhető levonásba, azaz olyan mértékben, amilyen mértékben adóköteles tevékenységet szolgál. Mivel nem reprezentációs költségek számlázása történik (számvitelileg a befogadónál igénybe vett szolgáltatásként indokolt könyvelni), így az szja/eho-val kapcsolatos adókötelezettség teljes egészében marad a számlázó partner vállalkozásnál.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra