Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Közösségen belüli termék beszerzés jóváírása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

evike.nyika 2017-03-20 10:28:23

Tisztelt Attila!

Történt egy olyan eset hogy fuvarozó palettát szerzett be januárban közösségen belülről. Ezt be is állítottam a januári áfa bevallásába. Majd február hónapban kapott egy ugyan ilyen számlát amit szintén beállítottam, de kiderült hogy ez a számla jóváíró volt és a januári számlát módosította. Az a kérdésem, hogy a 1765 bevallásban hogyan korrigáljam ezt? A 14-es és 69-es sorból kiveszem a számla összegét, de a 31-es sorban szerepeltetni kell? Illetve a 66-osban? A könyveléskor negatív költségként könyvelem? Teljesen belebonyolódtam már...

Köszönöm a segítséget!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-03-20 20:08:40

Mivel csökkent a fizetendő adó alapja a módosítás hatására, ezért a különbözetet a módosító bizonylat átvételének hónapjában kell figyelembe venni a levonható adóval együtt, negatív számokat feltüntetve a megfelelő sorokban éa az A60-ason. A helyesbítés könyvelésekor azt a tételt csökkenti, ahová a januári beszerzést könyvelte.
papattila

Szakértői hozzászólás

evike.nyika 2017-03-21 06:56:12

Az áfa bevallás 0101 lapján ezt hol tüntetem fel melyik sorban?

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra