Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Közösségen belülre történő szolgáltatás nyújtása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mantarkft 2019-02-08 08:32:51

Kedves Attila !
Egy autószerelő egyéni vállalkozó közösségi adószám nélkül
( nem lett még kérve részére , eddig nem volt jellemző ) szolgáltatást nyújtott külföldre adóalany részére. A számlát 27 % áfásan állította ki. Véleményem szerint ez sántít. Hogyan járhatott volna el helyesen, illetve hogyan tudja ezt korrigálni .
Köszönettel: Andrea

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-02-09 12:44:05

Kedves Andrea,
Valóban helytelenül járt el, mert közösségi szolgáltatásként adómentesen kellett volna a számlát kiállítania a partnere részére. Sürgősen kérjen közösségi adószámot és javítsa a helytelenül kibocsátott számláját. Zárójelben jegyzem meg, hogy egy esetleges magyar adóellenőrzés nagy valószínűséggel legyint a hibára, hiszen a hiba feltárásával nem keletkezik adóhiány, azaz nem vállal be nagy kockázatot, ha nem javítja a számláját (annál is inkább, mert vélhetően egy külfölditől soha nem fogja visszakapni a tévesen felszámított áfa-t, hiába küldi meg neki a helyesbítő bizonylatot).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra