Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Közösségi Áfa gk.beszerzés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Csupika 2018-06-27 18:00:56

Kedves Szakértő!
Közösségi adószámmal rendelkező áfás kft. vett egy használt személygépkocsit. Szlovák cégtől vette, aki alanyi mentes (nem áfás), de nincs közösségi adószáma, (tájékoztatás szerint azért, mert nem éri el az értékesítése a meghatározott értéket). Kérdésem, hogy aki megvette a személygépkocsit, annak kell-e itthon áfát fizetnie? Ha igen mikor? Valamint ha eladja, akkor áfásan vagy áfa mentesen adhatja el?Nagyon köszönöm. Üdvözlettel: Csupika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-06-29 05:45:48

Csupika,
Mivel a tájékoztatás szerint nem közösségi termékbeszerzés történt, így nem keletkezik áfa fizetési kötelezettsége a magyar beszerzőnek. Ha a későbbiekben eladná az autót belföldön, áfa-t kellene felszámítania.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra