Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Közösségi számla stornó


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

4 Negyed Kft 2017-06-20 13:00:47

Tisztelt Szakértő,
Adott egy EU adószámmal rend. Kft. aki egy Román (EU adószámmal rend.) cégtől vásárolt árukat. Az árubeszerzés (példa) 2017.01. hónapban történt, '65-ös és A60 bevallások beadva. Most, 2017.06 hónapban lestornózná ezeket. Az általa kíállított helyesbítő számla kelte amikor kiállítja, teljesítése az eredeti számla teljesítése. Igaz? vagy mind mostani dátum?
Én, mint a helyesbítő számla befogadója melyik havi áfa és A60-ban jelentem?
+ megj: a helyesbítő számlára azért került sor mert az árukat mind vissza venné az eladó. Bennem felmerült az is, hogy ha én anno átvettem mennyiségileg, minőségileg kifogt.állapotban az árut, azaz volt teljesítés, és több hónap után nem is fizetem ki, majd megegyezünk, hogy " vissza adnám", akkor nem nekem kellene kiszámláznom a Román partner helyesbítése helyett?

Köszönöm!

üdv: Szilvi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-06-20 13:23:19

Szilvi,
Ha teljesítés szabályosan végbement, akkor az ügylet lezárult. Ha a vevő a korábbi megállapodásnak megfelelően élhet az eladó által felkínált visszavásárlási garanciával, akkor az már egy új jogügylet lesz, valóban nem lehet érvénytelenítő/jóváíró számlát kiállítania a korábbi eladónak. A kérdésbeli esetben egy normál június havi közösségi termékértékesítésről van szó.
papattila

Szakértői hozzászólás

4 Negyed Kft 2017-06-20 13:47:57

KÖSZÖNÖM!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra