Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Közösségi szolgáltatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Masterpckft 2017-09-22 08:29:18

Tisztelt Szakértő úr!
Tehchnikai segítséget, megerősítést szeretnék kérni helyes számlakiállítással kapcsolatban: Magyarországon regisztrált, közösségi adószámmal rendelkező Kft. pénzügyi, adózási, üzletviteli szolgáltatást nyújt Angliában letelepedett adóalany részére. A szerződés szerint a szolgáltatás folyamatos szolgáltatás, a kiállított számlán szereplő dátumok megfelelnek az áfa törvény vonatkozó paragrafusainak, a teljesítés időszaka a számlán feltüntetésre kerül. A teljesítés helye az áfa tv. 37. §. (1) bekezdése alapján Anglia. A számlát angol nyelven, euróban állítja ki áfa mentesen. A számlán megjegyzésként fel kell tüntetni a következő szöveget: "reverse charge". (fordított adózás) A számlán mindkét fél közösségi adószámát szerepeltetni kell. Előre is köszönöm a segítségét!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-22 14:25:17

Szerintem minden megfelelő, annyi pici észrevétellel, hogy jelen esetben az Áfa tv. 169.§ m) pontja szerinti megjegyzést kell a számlán szerepeltetni, mondjuk azt angolul, hogy "közösségi adómentes szolgáltatás".
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra