Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Közösségi szolgáltatás áfa-üzleti út


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

anikokovacs 2019-06-07 08:40:14

Magyar cég az európai cégcsoport másik, cseh cégétől kap számlát a kiküldött magyar munkavállalók ottani tartózkodásuk-munkavégzésük során felmerült költségeiről (étkezés, szállás, taxi). Ezen közösségi szolgáltatás igénybevétele esetében irányadó az Áfa tv. 36. (1) bek. a) pontja? A szolgáltatásnyújtás teljesítési helye Csehország? Ebben az esetben nem keletkezik Áfa kötelezettség?
Válaszát köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-06-09 09:39:33

Olvasatomban nem magánjellegű kiadásokról van szó (a kiküldetés költségei vállalkozási célúnak tekintendők), így nem alkalmazandó a hivatkozott törvényhely. A számlát két részre szükséges bontani: 1. étkezés-szállás, melynek teljesítési helye Csehország -Áfa tv. 39. és 45.§- (ez nem kerül bele a magyar áfa bevallásba), 2. taxi, mely Magyarországon teljesül -37.§(1)-, de csak fizetendő adóként szerepel a 65-ös bevallásban.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra