Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Közösségi termékbeszerzés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

hoffmanne72 2017-03-15 21:54:22

Tisztelt Szakértő!

Alanyi mentes ev. közösségen belülről árut szerezne be. Azt tudom, hogy 10.000.-EUR-ig nem kell ÁFA-t fizetni ( 2016-ban nem volt még közösségi beszerzése, és az idén sem), ha a számlán nincs EU-s adószám feltüntetve.
A kérdésem az lenne, hogy ebből a szempontból az mindegy, hogy a szállító rendelkezik-e EU-s adószámmal, vagy mindenképpen lehet élni a 10.000.- EUR lehetőséggel?
köszönöm:
Szilvi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-03-16 06:21:56

Szilvi,
Mivel a beszerző nem közösségi adóalanyként járt el a vásárlása során (praktikusan nem közölte a nem létező közösségi adószámát), ezért az eladó nem alkalmazhatta a közösségi termékértékesítés adómentességi szabályait, a hazai áfa-ját kellett felszámítania, függetlenül attól, hogy ő rendelkezik-e közösségi adószámmal vagy sem.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra