Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Közvetített internet


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

proconto 2018-02-26 10:41:59

Tisztelt Válaszadó!
Kérdésem: egy Kft. rendelkezik több mobil telefon előfizetéssel, amelyekhez internet előfizetés is van. Vannak előfizetések, amelyeket továbbszámláz teljes egészében. A gyakorlat eddig az volt, hogy a bruttót + némi kezelési költséget. De most az internet áfa 5% lett. Kérdésem: jogosult-e a Kft. 5% áfával továbbszámlázni a netet, vagy a közvetítés miatt fel kell vennie a fő tevékenység 27%-os áfa kulcsát, hiszen a Kft. nem internetszolgáltató?
Válaszát előre is köszönöm.
HFN

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-02-26 17:32:20

HFN,
Az 5%-os adókulcsnak nem feltétele, hogy ténylegesen ő szolgáltasson, a lényeg, hogy amit közvetít, az tartalmában internet-hozzáférési szolgáltatás legyen (praktikusan, ha Önnek is szabályosan számláznak 5%-kal, akkor Ön is ezzel az adókulccsal számláz). Az viszont igaz, hogy ha valamely 27%-os szolgáltatás járulékos szolgáltatásaként számláz tovább (pl. adóköteles bérbeadás részeként), akkor az internet is 27%-os lesz.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra