Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Külföldi cég oktat Magyarországon


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Szabo2B 2017-10-03 14:30:13

Tisztelt Szakértő!
Kérdésem az lenne, hogy jól gondolom-e, hogy ha egy külföldi cég Magyarországon szervez tanfolyamot/oktatást, akkor annak a külföldi cégnek be kell jelentkeznie Magyarországon az adózói körbe, vagy fióktelepet kell létesítenie. Az oktatást egy budapesti helyszínen szeretnék tartani.Továbbá még az a kérdésem, hogy amennyiben ez a képzés egyéb felnőtt oktatásnak minősül, akkor (amennyiben nem alanyi adómentes) nem is számlázhatja adómentesen a szolgáltatást? és az áfával meg kell növelni az összeget?
Vagy ilyenkor azt kell nézni, hogy az EU-n belüli adóalany magyar magánszemélynek nyújtja a szolgáltatást és akkor a szolgáltatást nyújtó székhelye minősül a teljesítési helynek?
Segítségét előre is köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-10-03 19:30:08

Ha az oktatást magyar nem adóalanyoknak végzi, akkor valóban adóregisztrációt kell kérnie Mo-on. Ha az oktatás maradéktalanul megfelel a 85.§-ban felsoroltaknak, akkor adómentesen számláz, ha nem, akkor 27% áfa-val növelten.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra