Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Külföldi kiküldetés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gevico 2017-07-20 14:24:17

Tisztelt Papp Attila!
Munkavállalónk külföldi kiküldetésének elszámolásával kapcsolatban lenne két kérdésem.Külföldi kiküldetésnél a napidij fizethető a bérrel együtt forintban is ? Kiküldetési rendelvényt minden esetben kell írni, hogy látható legyen az utazás időpontja és a kinn töltött idő? Esetünkben a dolgozó szállás,üzemanyag,egyéb elszámolható költségekről a munkáltató nevére kér számlát.A kiküldetési rendelvényen csak a napidij szerepelne költségként.Köszönöm Ildikó

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-07-20 20:06:42

Ildikó,
Jogszabály konkrét tiltást tudomásommal nem tartalmaz, ugyanakkor a napidíj arra hivatott, hogy a dolgozó többletköltségét fedezze a külföldi munkavégzése során, ez pedig kis eséllyel forintban merül fel.
A kiküldetési rendelvény a legkézenfekvőbb bizonylata az elszámolásnak, de ettől eltérőt is lehet alkalmazni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra