Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Külföldön értékesített termék


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Nem létező felhasználó 2017-10-17 11:45:29

Tisztelt Szakértő,
A közösségi adószámmal rendelkező cég Eu tagállamba visz ki kisebb tételben egyedi tervezésű-, készítésű ruhákat. Boltoknak szeretné eladni. A szállítást nem tudjuk dokumentálni, mert kis tételben, saját autóval szállítja. Ebben az esetben számlázható áfa mentesen, ha egyébként a partner is rendelkezik közösségi adószámmal? Hogyan lehet dokumentálni a kiléptetést az országból? Mi a gyakorlat? Nagyon köszönöm, Eszter

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-10-17 17:53:01

Eszter,
Ez valóban adómentes közösségi termékértékesítés, a nagyobb gond a hitelt érdemlő igazolással van a kiléptetés tényéről. Olvasva a szaklapokban megjelenő bírósági ítéleteket, szinte lehetetlen tuti tanácsokat adni saját autós szállításra. Írassanak alá nyilatkozatot a vevő részéről, fotózzák le az átadott árut a vevő telephelyén az ügyvezető mosolygós képével miközben a kezében tartja a céges papírjait és a személyes igazoló okmányait...Bocsánat, de szinte ezt várja el a NAV és az esetek 95%-ában őt igazoló hazai bíróság.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra