Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Külföldről szerzett jövedelem


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Masterpckft 2019-01-22 19:52:01

Tisztelt Szerkesztőség!
Egy magyar adózási illetőségű magánszemély amerikai cég részére internetes marketinges tevékenységet végez. A díjazás dollárban, paypalra érkezik. A magánszemély nem állít ki számlát, az online rendszer rögzíti az elvégzett munkaórákat és ez alapján történik a kifizetés. Helyesen gondoljuk-e, hogy az amerikai-magyar kettős adóztatásról szóló egyezmény 21. cikke szerinti egyéb jövedelme keletkezik a magánszemélynek, mely után az adók a következők szerint kerülnek megállapításra: a bevétellel szemben költséget számolhat el, majd az így megállapított jövedelem 84 %-a lesz az adóalap, mely után 15 % szja és 19,5% szocho fizetési kötelezettsége keletkezik. Negyedévente szja előleg fizetési kötelezettsége van a magánszemélynek?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-01-23 14:26:52

Azzal egyetértek, hogy a jövedelem Mo-on adóköteles, de nem egyéb jövedelemként, hanem önálló tevékenységből elért jövedelemként, tételes költségelszámolás hiányában 10%-os költség átalánnyal, 15% szja-val és 19,5% szochoval, a 84%-os szabály alkalmazható.
papattila

Szakértői hozzászólás

Masterpckft 2019-01-23 14:49:50

Köszönöm a választ!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra