Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Különbözeti ÁFÁ-s számla


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szabójózsef 2021-07-20 11:10:00

Tisztelt Önadózó!
Gépjármű javítással foglalkozó cég vásárolt egy bontott váltót, ami különbözeti ÁFÁ-val szerepel a számlán, egyébként a számlán vannak egyéb tételek is 27%-os áfá-val. Gondolom, hogy az áfá-s tételek áfá-ja levonható, viszont a különbözeti ÁFÁ-s tételt hogyan lehet majd kiszámlázni? Van valami teendő, be kell jelenteni valamit? ÁFA bevallásban kell szerepeltetni a különbözeti áfá-s tételt?
Köszönettel:
Szabó József

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-07-20 12:10:51

Kedves József,
A gépjármű javítással foglalkozó cég az említett váltót vélhetően anyagköltségként fogja felhasználni a javítási szolgáltatása során, kiszámlázáskor a bekerülési értéke beépül a szolgáltatás ellenértékébe, a főügylettel [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

szabójózsef 2021-07-20 19:24:43

Köszönöm szépen a gyors és egyértelmű választ!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra