Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Különbözeti áfa választása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ihaszanita 2018-12-23 12:55:36

Az alábbi kérdésben kérnék segítséget.
Egy Kft 2018.12.11-én jelentette le 18T201T változásbejelentőn az új tevékenységét, hogy gépjármű-kereskedelemmel is szeretne foglalkozni. A nyomtatványon jelöltem , hogy a különbözeti áfa-t választja. A NAV fel is dolgozta a törzsben látszik. De most valaki azt mondta, hogy csak a következő évtől választhatja. A kérdésem az, hogy jogos volt-e a tevékenység bejelentésével együtt megtenni az áfa nyilatkozatot.
Köszönöm a segítséget.
Anita

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-12-23 18:26:52

Kedves Anita,
A viszonteladói különös szabályok alkalmazása, jóllehet bejelentés-köteles, de nem a bejelentés által jön létre, hanem a törvény erejénél fogva (ha az Áfa tv-ben rögzített feltételek teljesülnek). Ebből az következik, hogy 1. Önök teljesen szabályosan jártak el és alkalmazzák a különös szabályokat az új tevékenység elindításától kezdve, 2. még akkor is azt kellene alkalmazniuk, ha a bejelentést törvénysértő módon elmulasztották volna.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra