Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Lábon álló fa értékesítése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

evike.nyika 2017-08-12 18:05:02

Tisztelt Attila!

Magànszemèly szeretne lábon álló erdőt értékesíteni. Nincs őstermelői igazolvànya igy adószáma sincs. Az erdő értéke kb 10.000.000 ft lesz. A kérdèsem az lenne hogy milyen bizonylattal teheti ezt meg? Illatve hogy Szja fizetés mellett Eho fizetési kötelezettség is fennáll? Illetve kell-e őstermelői igazolványt kivàltania? Ugy tudom azzal ugyan olyan fizetési kötelezettség állna fenn, mivel 8millio felett van a bevétel és nincs költsége. Ön szerint?
(Van munkaviszonya ezért gondolom a 3+4 % egbizt Jarulekot az Eho értékhatárba be lehet számolni) Ez önálló tevékenységből szàrmazó bevétel lesz?

Köszönöm a segitséget!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-08-13 10:00:14

A jelenlegi helyzetében az értékesítés önálló tevékenységként adózna, 15% szja-val és 22% eho-val, aminek nincs felső határa. Ha őstermelőként értékesítene, akkor valóban nem alkalmazhatná a kistermelőkre vonatkozó kedvezőbb szabályokat, de élhetne pl. a 100eFt-os őstermelői adókedvezménnyel. Költségént csak a bizonylattal igazolt kiadások számolhatók el.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra