Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Lakásbérbeadás költségelszámolása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

dunacoopkft 2017-05-19 12:29:35

Tisztelt Szakértő!
Házaspár 50-50%-os tulajdonú lakást bérbead, a közüzemi költségeket beépítik a kimenő számlájukba, de nem egyformán számláztak, két hónapot a feleség, 10 hónapot a férj számlázott. El lehet-e osztani a költségeket a kiszámlázás arányában, vagy a tulajdoni hányad arányában lehet csak beszámítani. Így a férj adózna, a feleségnek több lenne a költsége, mint a bevétele. Válaszát köszönöm. Tisztelettel:
Kárpáti Ivánné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-05-19 13:56:03

Kedves Kárpáti Ivánné!
Tetszőleges megosztásban szerepeltethetik a bevételeket, a kiadásokat pedig ennek arányában indokolt figyelembe venni (de erre sincs konkrét jogszabályi rendelkezés, a lényeg, hogy a költségek csak egyszeresen legyenek kettőjüknél összesen figyelembe véve).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra