Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Lakáscélú támogatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

invest 2018-01-27 10:41:15

Tisztelt Szakértő!
Társaságunk (Kft) munkavállalója várhatóan 2018 febr.-márc. hóban
lakást vásárolna, melyhez munkáltatói lakáscélú támogatást nyújtanánk. A támogatást hitelintézet útján elkülönített számláról utalnánk a munkavállaló
lakossági folyószámlájára. A támogatás összege megfelel a jogszabályban előírtaknak ( méltányossági lakásigény, támogatás összege ) kérdésem :
mikor kellene átutalni a összeget az elkülönített számlára illetve a munkavállaló
számlájára, hogy az adómentességnek megfeleljen, és az SZJA. tv. 1 sz mellk. 9.3.3 szerinti adatszolgáltatást a NAV felé mikor kell teljesíteni. Köszönöm a választ. INVEST

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-28 15:37:17

Ismereteim szerint az utalás időpontját illetően a jogszabály nem tartalmaz előírást. A lényeg az, hogy a juttatást követő év május 31.napjáig a dolgozó átadja az igazolást a jogszerű felhasználásról. A K-s adatszolgáltatást a folyósítás évét követő január 31-ig kell elvégezni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra