Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Lakáscélú támogatás/2


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nina2013 2018-05-21 22:30:27

Tisztelt Attila!
Május 11-i kérdésem kiegészítéseként szeretném megkérdezni, hogy a kft alapító tagjának tulajdonosának is folyósítható-e lakáscélú támogatás abban az esetben, ha heti 40 órás munkaviszony keretében van foglalkoztatva több éve. Van-e valamilyen szabály ami ebben az esetben kizáró ok lenne, vagy esetleg a tulajdonosi hányad számít-e (ami jelen esetben nem haladja meg az 50 százalékot).
Szakértő válaszát várom és előre nagyon szépen köszönöm.
Üdvözlettel:
T. Ági

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-05-22 05:07:31

Ági,
Nincs jogszabályi korlátozás a tulajdonos vonatkozásában, a lényeg, hogy csak munkavállalónak adható, ami jelen esetben teljesül(ne). Munkajogilag viszont fontos az egyenlő elbánás elvének tiszteletben tartása (12.§), azaz a Kft tag munkavállaló nem részesülhet ilyen juttatásban, amikor a hasonló körülményekkel bíró munkatársai nem kapnak ilyet.
papattila

Szakértői hozzászólás

nina2013 2018-05-22 08:34:49

Tisztelt Attila!
A kft alkalmazottai között nincsen olyan akinek hasonló hitelre lenne szüksége ebben az esetben szabályszerü-e az eljárás.
Válaszát nagyon szépen köszönöm, tisztelettel:
T. Ági

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-05-23 05:22:38

Ági,
A juttatás értéke a mérvadó, nem a fajtája, azaz olyan nem munkateljesítményen alapuló (cafetéria) szabályzatot kellene kiokoskodni, amiből pont az vezethető le, hogy mondjuk pont csak az ő munkakörében foglalkoztatott munkavállaló jogosult ilyen juttatásra. De hangsúlyozottan megjegyzem, hogy ez sem jelent betonbiztos védelmet, az eset összes részletét kellene ismerni a pontos, megnyugtató megoldáshoz.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra