Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Láncügylet


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bergeroffice 2018-11-11 22:13:02

Kedves Attila,
A láncügyletekről volt egy korábbi kérdésem, amihez a túl kevés információt adtam. A válaszban többféle dolgot felsorolt, amit még szükséges tudni az ügylettel kapcsolatban, ezek közül az egyik az volt, hogy " melyik adóalanyiságukhoz kötődik az ügylet,". Ezt szeretném megkérdezni, hogy pontosan mit jelent?
Köszönöm szépen,
Juhász Melinda

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-11-12 19:10:53

Kedves Melinda,
Arra céloztam, hogy egy adóalanynak több tagállamban lehet áfa alanyisága (ami lehet csupán áfa regisztráció, de lehet gazdasági célú letelepedés is). Az Áfa tv. 254.§-a alapján a helyes áfa-jogi megítéléshez azt az adóalanyiságot kell figyelembe venni, amelyik az ügylettel kapcsolatban legközvetlenebbül érintett.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra