Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Látványcsapatsportok támogatásának kedvezménye


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

navigator 2018-10-10 10:24:16

Tisztelt Szakértő!
Az alábbi kérdésben kérem szíves állásfoglalásukat.
Egy vállalkozás 2016-ban a társasági adója terhére adófelajánlást alkalmazott, illetve támogatást nyújtott látványcsapatsportok támogatása címen is. A 2016 évi társasági adóbevallásában a Tao. törvény 22/C § szerinti látványcsapatsportok támogatásának kedvezményét nem vette igénybe. A 2016.évi adófelajánláshoz kapcsolódó adójóváírás 2017-ben a vállalkozás adófolyószámláján jóváírásra került. Kérdésem, hogy amennyiben 2017-ben adófelajánlás nem történt, és az egyéb feltételek is teljesültek, a 2017 évi társasági adóbevallásban élhetett –e a vállalkozás a 22/C § szerinti látványcsapatsportok támogatásának kedvezményével, vagy a 2017-ben történt adójóváírás kizárja ennek lehetőségét?
Kérdésem alapja a Tao. 23.§ (7) bekezdése, mely szerint „Ugyanazon adóév tekintetében a 22. § (1) bekezdésében és a 22/C. § (2) bekezdésében meghatározott adókedvezmény együttesen nem alkalmazható a 24/A. § szerinti felajánlással és a 24/B. § szerinti jóváírással.”
Állásfoglalását előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-10-11 17:28:04

Mivel az adófelajánlás a 2016-os adóévre történt, így nem látom törvényi akadályát a 22/C§ szerinti adókedvezmény 2017-es adóévre szóló érvényesítésének.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra