Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Lekötött tartalék pótbefizetés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

pavikkt 2019-04-10 13:55:40

Kedves Pap Attila!
Adott egy KFT, aki 2017 évben pótbefizetést teljesített, hogy a saját tőke ne legyen kevesebb a jegyzett tőkénél. Ebben az évben végelszámolást határoztak el. Senki felé semmilyen tartozása nincs. A pótbefizetés miatt lehet végelszámolni? Visszavenni nem tudja! Itt érzek egy kis zavart. Nem fog úgy működni, hogy lemond róla és a cégnek illetéket kell fizetnie.Előre is köszönöm válaszát!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-04-12 05:54:04

Minden bizonnyal arról van szó, hogy nem a Kft teljesített pótbefizetést, hanem a tagok a Kft-nek. Vélhetően még mindig fennállnak azok a körülmények (veszteségek pótlása), amelyek a pótbefizetés elrendelését tették szükségessé, így jogszabály szerint jelenleg nincs visszafizetési kötelezettsége a cégnek, azaz elméletileg nem lehet akadálya a végelszámolás eredményes lefolytatásának.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra