Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Letiltás munkabérből


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

susie 2018-02-11 13:48:40

Kedves Attila!
Ügyfelem egyik alkalmazottjának folyamatosan van ilyen-olyan letiltása munkabérből végrehajtás alapján. Most szerencsére felmondott neki a munkáltató, ki kell léptetni. A letiltásán szerepel még tőkére járó kamat, amit ugye a folyósító szerve köteles kiszámítani :)) .2. hónapja járunk a tőke törlesztésnél és eddig nem számítottam ki az eddigi törlesztésekre. Kérdésem: most kiléptetésnél kötelese vagyok-e az eddigi törlesztésekre kiszámolni vagy ez az újabb munkáltató kiváltsága lesz, akinél befejeződik a móka? Annyira nem szívesen babrálnék még ezzel is, épp elég volt a jutalékokkal kínlódni.
Válaszát előre is köszönöm
Zsuzsa

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-02-13 05:42:02

Zsuzsa,
Elméletileg minden letiltott részt úgy kellen utalni, hogy vissza kellene matekolni, hogy az összegből mennyi a tőke, a kamat és a jutalék. Na ezt utólag kellene megtennie és ennek alapján kellene kiállítania a kilépő igazolást a fennálló tartozásról. Maximálisan osztom az undorát a letiltásokkal kapcsolatban, de van egy nyavalyás jogszabály, amit be kellene tartani. Az érem másik oldala: vagy inkább kitolna egy hasonlóan ártatlan kollégával? A döntés az Öné...
papattila

Szakértői hozzászólás

susie 2018-02-21 16:40:46

Kedves Attila,
köszönöm a választ. Jutalékot mindig kiszámoltam, utaltuk, de ezt most nem számoltam ki :)) Ez a fickó sehol nem fog dolgozni hivatalosan..... hajtsák be rajta, ahogy tudják. Épp elég volt az állandó végrehajtásokat rangsorolni, számolgatni, figyelni.
Zsuzsa

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra