Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Letiltás sorrendje


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gpinter 2018-08-09 15:57:30

Tisztelt Papati! 4 órás foglalkoztatottnak gyermektart. letiltása érkezett. elmaradt összeggel is +államnak járó ill., +gazd.előleg ktg., +a végrehajtónak munkadíj stb. Ha mindent levontam következik az anyának járó gy.tartás 50% -ig. Minden levont összeg után 8% behajtási jutalék. Kérem segítsen ebben a sorrendben kell vonnom, így írták a gyermektartás letiltásban. és maradni kell a nettóból 28.500 Ft? Köszönöm Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-08-10 08:23:43

Gabi,
Először az államnak járó díjakat kell levonni, majd az elmaradt tartásdíj és az előbbiek 8%-os jutaléka a végrahajtónak. Az egészet úgy kell kimatekolni, hogy a havi letiltás ne haladja meg a nettó bér 50%-át. A Vht. 62.§-a alapján gyerektartásdíj esetében nincs levonásmentes munkabérrész, azaz nem feltétlen kell megmaradnia a 28.500Ft-nak.
papattila

Szakértői hozzászólás

gpinter 2018-08-10 11:33:48

Attila köszönöm, hogy gyorsan válaszolt üdvözlettel Gabi

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra