Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Levonható áfa megfizetettség esetén


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gregussmaria 2018-03-20 13:46:34

Tisztelt Önadózó!
Tanácsát kérem a következőkben:
Egy ingatlanhasznosítással foglalkozó céget könyvelek, mely nagy területű csarnokokat/raktárakat ad bérbe.Az ingatlant bérlők saját mérőórával rendelkeznek, melyek fogyasztását a cég kiszámlázza a bérlők felé.
Kérdésem az lenne, hogy a közüzemi szolgáltatatók által a cég felé kiállított nagy összegű számlájában szereplő levonható áfát szabad-e beállítani a számlán szereplő teljesítés szerinti áfa bevallásba?, vagy csak akkor, ha már a cég kiegyenlítette a szolgáltató felé ezeket a számlákat. Kérem írjon törvényi hivatkozásokat is, mert jelenleg nem fogadja el tőlem a cég, hogy a megfizetettségi szabály már nem létezik.
Köszönöm szépen a segítségét
Üdvözlettel
Greguss Mária

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-03-20 17:20:56

Mária,
Egyetértek és együttérzek Önnel, mivel azt kell bizonyítani, ami nincs. A levonási jog gyakorlását korábban sem korlátozta a jogszabály, csak azt írta elő (mint később kiderült a közösségi joggal ellentétesen), hogy kifizetetlenség esetén nem lehetett visszaigényelni az adót. Szerencsére ez a szabály 5 éve a kukában van...
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra