Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Magyar Falu Program


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mbianka 2024-03-25 09:36:57

Kedves Attila!

Kft. kisbolt, 2021-ben megítéltek neki 39 millió ft támogatást, melyből 38 millió felújítás, 1 millió eszköz beszerzés volt. Mikrogazdálkodói beszámolót készít, én 2023-tól könyvelem. A mikrogazdálkodói beszámoló sajátosságai végett nem tudom, hogy ez esetben kell -e valamit elhatárolni illetve társasági adó bevallásban mikor kell/kellett volna adatot szolgáltatni? 2022-ben kapta meg a pénzt, a támogatás odaítélése 2021. december, elszámolni 2023. június 30-ig kellett nekik meg is tették 2023. júniusban. A 2021 és 2022-es tao bevallásban a de minimis rész nincs kitöltve. 2023-ban kellene adatot szolgáltatni? És mikor kell bevételnek elszámolni? 2021-es kartonokat nem kaptam, 2022-es főkönyvben pedig nem szerepel. Ha jól gondolom a mikrogazdálkodói beszámoló sajátossága végett? Voltak már pályázatos ügyfeleim, de olyan aki mikrogazdálkodói beszámolót készít még nem. Esetleg szakmai anyagot tud -e ajánlani hozzá, hogy bele tudjam ásni magam? Köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-04-02 06:40:08

Kedves Bianka,
A Korm.rendelet 6.§ (3a) alapján aktív időbeli elhatárolásként kell kimutatni az olyan járó bevételeket, amelyek csak [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra