Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Megbízási díj


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

tamasinet 2019-02-11 11:03:36

Tisztelt szakértő!
A cég székhelye az ügyvezető (aki egyben 50%-ban tulajdonosa is a cégnek) anyósának a családi háza, ahol lakik az ügyvezető is. A könyvelő a cég-nek könyvel a székhelyen a családi házban, hiszen az ügyvezető felesége. Esténként illetve hétvégén könyvel a cégnek. A könyvelőnek a megbízási díj (nem éri el a minimálbér 30%-át, ezért nem biztosított) mellett van egy napi 8 órás főállása. Emiatt az egy cég könyvelése miatt nem érdemes kiváltani az egyéni vállalkozói igazolványt. Helyes ez így? Mi lenne a helyes megoldás?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-02-12 05:05:03

Ilyen tartós és rendszeres kapcsolat olvasatomban már felveti az egyéni vállalkozás alapításának szükségességét, ezért én inkább azt javasolnám, hogy vagy lépjen be a cégbe egy minimális üzletrésszel (és ezt követően akár ingyen is könyvelhet, de a járulékainak alapja mindenképp a tényleges jövedelme lesz), vagy kössön a céggel egy részmunkaidős munkaszerződést. Azzal egyetértek, hogy ezért nem érdemes egyéni vállalkozást indítani.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra