Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Megbízási díj kifizetése kettős állampolgárságú (szerb, magyar) személy részére.


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

rudmas 2020-01-30 09:32:21

Tisztelt Szakértő!

Kérem, szíveskedjen az alábbi probléma megoldásához segítséget nyújtani.

Társaságunk egy kettős állampolgárságú (szerb, magyar) személy részére, a munkavégzés ellenértékét megbízási díj alapján fizetné ki. TAJ száma nincs, állandó magyar lakcímmel rendelkezik, illetve Szerbiában van biztosítási jogviszonya.

Érdeklődni szeretnék arról, hogy vannak-e és milyen feltételei egy ilyen típusú megbízási szerződés megkötésének, szükséges-e a TAJ szám, ha igen, hogy szerezhetjük be azt, a kifizetésnek milyen adózási és járulékfizetési vonzatai vannak, esetlegesen milyen bevallási és egyéb kötelezettségek terhelnek bennünket, szükséges-e valamilyen igazolás, hogy Szerbiában rendelkezik biztosítási jogviszonnyal?

Köszönöm segítségét!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-31 09:35:22

Szja: szerencsére Szerbiával van kettős adóztatást elkerülő egyezményünk. Ennek alapján a megbízási díj Szerbiában lesz adóköteles, de a kifizetést 08-ason tájékoztató adatként szerepeltetni szükséges.
Járulék: van TB egyezményünk is, ennek alapján a biztosítása marad Szerbiában, azaz Mo-on nem kell utána járulékot fizetni.
papattila

Szakértői hozzászólás

rudmas 2020-02-01 14:02:19

Nagyon szépen köszönöm a válaszát!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra