Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Megbízási jogviszony


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bergeroffice 2017-12-20 22:28:26

Tisztelt Szakértő,
Férjem egy egyszemélyes Kft-t alapított. A kérdésem az lenne, hogy könyvelhetem-e a céget ingyenesen, megbízási jogviszonyban? Ha igen, akkor be kell jelentenem magamat a T1041-esen? Az EGYKE nyomtatványt nem fogadták el, mivel nincs beküldve T1041-es.
A másik kérdésem, hogy szintén családtag cégét könyvelhetem-e megbízási jogviszonyban (ez nem ingyenes lenne)? A 08-as nyomtatvány hibaüzenetként hozza, hogy megbízási jogviszonyhoz a könyvelő Feorját nem lehet beírni.
Köszönettel:
JM

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-12-22 09:47:35

JM,
A családi cég ingyenes könyvelésének nincs jogszabályi akadálya. Mivel az ingyenes megbízási jogviszony nem keletkeztet biztosítási jogviszonyt, így nincs mit bejelenteni 1041-esen. Valóban, az EGYKE-n csak meghatározott személyeket lehet bejelenteni, amihez egyéb előfeltételeknek is teljesülni kell. Viszont, lehet, hogy nem is kellene vacakolni vele, használják a férje ügyfélkapuját.
A megbízási jogviszonyhoz nem kell feor számot megadni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra