Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Megbízási jogviszony lehet e?


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Tuzi1903 2019-02-27 11:25:47

Tisztelt Szakértő!
Szervezetünknél (civil szervezet) szükség lenne egy v. két ún. garázsmester igénybevételére, aki a gépjárműfecskendők, kisgépek, felszerelések napi karbantartását, tankolását, stb. elvégezné. Erre mindig hétköznap lenne szükség. 2 személlyel oldanánk meg ezt, akiknek van máshol főállásuk. A szabadnapjukon tudnák ezt megoldani, de minden hónapban más más időben, más-más alkalommal, más mennyiségben (pl. egyik hónapban 10 alkalommal, a másik hónapban 8 alkalommal). Ezt abszolút ők határoznák meg, hogy mikor megfelelő nekik. Időbeosztás nincs meghatározva csak annyi, hogy a napi karbantartásokat el kell végezni. Ezt a tevékenységet végezhetik e megbízási jogviszonyban? (Alkalmanként fix. bérrel meghatározva) Illetve e mellett gépjárművezetőként alkalmanként egyszerűsített foglalkoztatás keretében lehet e őket alkalmazni?
Várom szíves válaszát.
Köszönettel:
Szilvia

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-02-28 05:38:53

Kedves Szilvia,
A megadott információk alapján lehetségesnek tűnik a megbízási jogviszonyban történő foglalkoztatás. Igen, lehetséges az EFO-s foglalkoztatás is a sofőrök esetében.
papattila

Szakértői hozzászólás

Tuzi1903 2019-03-01 11:33:01

Kedves Uram!

Köszönöm szépen gyors válaszát.

Üdvözlettel:
Szilvia

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra